Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

WWF - Ενεργειακό αποτύπωμα

Ένα εικονικό σπίτι που περιμένει τους χρήστες σε ιστοσελίδα της WWF επιτρέπει τον εύκολο και διασκεδαστικό υπολογισμό της κατανάλωσης ενέργειας και της εκπομπής CΟ2 από κάθε σπίτι. Οι καταναλωτές μπορούν έτσι να προστατεύσουν τόσο τον πλανήτη όσο και την τσέπη τους.

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε ειδικά για τον ελληνικό δικτυακό τόπο της οργάνωσης. Επίσημες μετρήσεις δείχνουν ότι τα νοικοκυριά είναι ο κύριος υπεύθυνος για την υπερκατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Οι εμπνευστές του παιχνιδιού διευκρινίζουν πως το ενεργειακό αποτύπωμα υπολογίζεται σε επίπεδο νοικοκυριού με μέσες λαμβανόμενες τιμές ανά συσκευή, ενώ στο αποτέλεσμα της κατανάλωσης περιλαμβάνονται οι άμεσες μόνο εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

«Με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση ενέργειας. Για παράδειγμα, έχει υπολογισθεί πως αν όλοι οι Έλληνες δεν αφήναμε τις ηλεκτρικές μας συσκευές σε κατάσταση αναμονής, θα εξοικονομούσαμε ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει ένα μεγάλο νησί, όπως η Λέσβος».

"Ας πάρουμε, λοιπόν, το κλίμα στα χέρια μας", τονίζει η συνεργάτης στην εκστρατεία του WWF για την κλιματική αλλαγή, Ντόρα Πετρουλά.»

Για δοκιμάσετε το "παιχνίδι" κάντε κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: