Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Γεωθερμικός κλιματισμός

Η εναλλακτική πρόταση θέρμανσης - ψύξης που εξασφαλίζει:

  • Οικονομική και καθαρή θέρμανση και ψύξη
  • Άριστες συνθήκες θερμικής άνεσης του χώρου όλο το 24ωρο
  • Ανεξαρτησία από το πετρέλαιο
  • Σύστημα φιλικό προς το περιβάλλον
  • Ολοκληρωμένη λύση και εγκατάσταση στην οικοδομή σας
  • Χαμηλό κόστος συντήρησης συγκριτικά με τα συμβατικά συστήματα

Το γεωθερμικό σύστημα
εκμεταλλεύεται τη σταθερή θερμοκρασία της γης για να θερμάνει ή και να ψύξει το κτίριο.
λειτουργεί με:

  • γεωθερμικούς εναλλάκτες,
    ένα δίκτυο σωληνώσεων, μέσα στο οποίο υπάρχει νερό (κλειστό κύκλωμα) και το οποίο απλώνεται σε χαντάκια όπου υπάρχει διαθέσιμη ελεύθερη έκταση οικοπέδου ή σε πολλαπλές κάθετες γεωτρήσεις όπου υπάρχει περιορισμένη ή βραχώδη έκταση.
    Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν υπόγεια ύδατα, μια μικρή λίμνη ή ακόμα και η θάλασσα, με γεωθερμικούς εναλλάκτες ανοικτού κυκλώματος
  • αντλίες θερμότητας
    όπου φτάνει το νερό από το δίκτυο του γεωθερμικού εναλλάκτη - σε σταθερή θερμοκρασία - και χρησιμοποιείται για να αυξήσει τη θερμοκρασία του κτιρίου (θέρμανση) ή και να τη μειώσει (ψύξη).
Τι μπορείς να περιμένεις από ένα γεωθερμικό σύστημα;
Οικονομία: Τα γεωθερμικά συστήματα μειώνουν το κόστος θέρμανσης έως και 70% και το κόστος ψύξης έως και 60% και παρέχουν ζεστό νερό χρήσης για τις ανάγκες της κατοικίας.

Περιβάλλον: Τα γεωθερμικά συστήματα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, επίσης μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και να πολλαπλασιάσουν την αποτελεσματικότητα άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αξιοπιστία: Τα γεωθερμικά συστήματα διαρκούν περισσότερο από τα συμβατικά καθώς αποτελούν "κλειστά" συστήματα.
Οι γεωθερμικοί εναλλάκτες κατασκευάζονται από πιστοποιημένους πλαστικούς σωλήνες και μπορούν να λειτουργούν αποδοτικά πενήντα χρόνια μετά την εγκατάστασής τους.

Λιγότερη συντήρηση: Έχοντας ένα παρόμοιο τρόπο κατασκευής με αυτό των ηλεκτρικών ψυγείων οι Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας έχουν πολύ λίγα κινούμενα εξαρτήματα που θα μπορούσαν να χαλάσουν.

Λιγότερος θόρυβος: Εκτός από μια απαλή δροσιά το καλοκαίρι και μια γλυκιά ζέστη το χειμώνα τα γεωθερμικά συστήματα δεν αφήνουν κανένα άλλο ίχνος της παρουσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: