Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Γεωθερμικός κλιματισμός (Εφαρμογές)

Ο γεωθερμικός κλιματισμός στο κτίριο μπορεί να εφαρμοστεί με τέσσερα συστήματα*

Κλασσική επιδαπέδια θέρμανση - δροσισμός
Η ποιότητα της θέρμανσης είναι ασύγκριτα ανώτερη από οποιοδήποτε άλλο σύστημα διανομής καθώς είναι ομαλή και ομοιόμορφη χωρίς την ύπαρξη ψυχρών ή θερμών σημείων στο χώρο.








Ενδοδαπέδια θέρμανση - ψύξη
Ενσωματώνει τους σωλήνες του συστήματος μέσα στο μπετό κάθε πλάκας του κτιρίου, έτσι μειώνεται σημαντικά σημαντικά το κόστος κατασκευής, αξιοποιείται καλύτερα το ωράριο χαμηλού τιμολογίου της ΔΕΗ και εξασφαλίζεται η ψύξη του κτιρίου.






Επιτοίχια θέρμανση - ψύξη
Εξασφαλίζει ομαλή και ομοιόμορφη θέρμανση και ικανοποιεί τις ανάγκες ψύξης κατά 100%. Το δίκτυο των σωληνώσεων μπορεί να τοποθετηθεί τόσο στο σοβά όσο και στο κέντρο της τοιχοποιίας.








Fan coil
Τα σώματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας (Fan coil) μπορούν να θερμάνουν άμεσα ένα χώρο και σε συνδυασμό με τη χρήση κατάλληλων αεραγωγών καλύπτουν απαιτήσεις εξαερισμού. Είναι ιδανικά για χώρους συνάθροισης κοινού και εξοχικές κατοικίες.






* Και τα τέσσερα συστήματα μπορούν να εφαρμοστούν τόσο με συμβατικές μεθόδους θέρμανσης (λέβητας) και ψύξης (chiller) όσο και με συστήματα που εκμεταλλεύονται τις ήπιες μορφές ενέργειας π.χ. Ηλιακοί συλλέκτες, λέβητες βιομάζας, κ.λ.π.

Στο γεωθερμικό κλιματσιμό το ζεστό νερό χρήσης παράγεται δωρεάν κατά τη θερινή περίοδο αφού αποτελεί παραπροϊόν της διαδικασίας ψύξης. Κατά τη χειμερινή περίοδο το ζεστό νερό που μπορεί να παραχθεί από τις Γεωθερμικές Αντλίες Θερμότητας είναι πολύ πιο οικονομικό από οποιοδήποτε άλλο σύστημα.

(Διαφημιστικό φυλλάδιο Energy Homes)

Δεν υπάρχουν σχόλια: